Livin' Las Vegaz

Livin' Las Vegaz, "Vegas"
hannover, tamma
tummanrautias, säkä 169cm
s. 30.6.2010, 11 v.

VH19-011-0125 / PKK3165
kasvattajat Sascha ja Adine Hartz (evm)
omistaja Lauri Merikanto (VRL-08817)
Vegas asuu Orijoella Runiacissa

150 cm (tavoite 160 cm) / helppo A, estepainotteinen

KTK-II, Finest, PP-MVA (2019)

Rakenne © Miia, pääkuva © Heidi N., kisakuva © Mircea, estekuva © Anne L.

Luonnekuvaus

Vegas on herkkä, mutta toisaalta ei. Se on tamma, joka tietää oman arvonsa, mutta jolla on myös nöyryyttä. Kasvattajan mukaan Vegasissa on vain niitä piirteitä, joita kilpahevonen tarvitsee: potentiaalia, monipuolisuutta ja kylmäpäisyyttä. Toisaalta ne piirteet tekevät Vegasista myös hevosen, jonka sielunmaisemasta voi olla vaikea saada kiinni.

Vegas on hitaasti lämpenevä oikeastaan kaikessa: hoitotilanteessa, ratsastaessa, lastatessa ja toisten hevosten kanssa. Tamma ei ole luonnostaan kovin sosiaalinen, vaikka näyttääkin usein kiinnostuneelta höristettyine korvineen ja on mutkaton käsitellä. Tutustuminen Vegasiin ottaa aikansa ja tammasta huomaa kyllä milloin se tuntee olonsa turvalliseksi ihmisen kanssa.

Ratsastaessa Vegasin kanssa käy lähes joka treenissä läpi tietynlaisen kehityskaaren. Kevytrakenteinen, hyväliikkeinen tamma on alkuun yllättävän hidas ja vaatii paljon aktivointia. Kun Vegasiin saa tuntuman ja tamma alkaa liikkua omatoimisesti eteen, siitä muovautuu herkkä ratsu, jonka liikettä ei tarvitse ylläpitää. Vegas ei siedä pitkäkestoista painetta ja tämä piirre tulee esiin etenkin esteradalla: jos tammaa yrittää prässätä esteelle, se kieltää. Parhaimmillaan Vegas vajoaa esteradalla sellaiseen flow-tilaan, jonka tuloksena on puhdas tuplanolla kovalla ajalla. Tummanrautias ei suoranaisesti kavahda erikoisempiakaan esteitä, mutta jännittää niitä vähemmän, jos näkee erikoisesteet etukäteen.

Maastossa ja ylipäätään kotikentän tai -maneesin ulkopuolella Vegas tukeutuu vahvasti ratsastajaan. Tamma ei kyttää tai keksi omiaan, ellei ratsastaja anna siihen syytä. Syttyy maastossa nopeammin kuin aitojen tai seinien sisäpuolella, minkä vuoksi maastot sopivat hyväksi irrotteluksi Vegasin viikko-ohjelmaan.