Sydney

Sydney, "Sydney"
ruotsalainen puoliverinen, tamma
hopeanruunikko (tobiano), säkä 168 cm
s. 14.7.2009, 12 v.

VH21-043-0005 / PKK4037
kasvattaja Henry Nilson (evm)
omistaja Sigrid Henriksson (VRL-08817), kisaleasingissa Vilja Kuirilla
Sydney asuu Orijoella Runiacissa

GP, koulupainotteinen

KTK-II

Rakenne © Miia

Luonnekuvaus

Sydney on tottunut kansainvälisten kisa-areenoiden lisäksi muuttamiseen. Tamman oli alun perin tarkoitus jäädä kasvattajalleen, mutta tämän loukkaannuttua Sydney myytiin toiselle puolelle Ruotsia. Tamma aloitti kisauransa menestyksekkäästi, mutta sen toisen omistajan täytyi talousvaikeuksien vuoksi luopua siitä. Kun Sydney päätyi kuusivuotiaana Sigrid Henrikssonin talliin, nainen lupasi tamman kasvattajalle, ettei sen enää tarvitsisi vaihtaa omistajaa. Toisin kävi, kun Sigrid päätyikin solmimaan Sydneystä sopimuksen nuoren suomalaisratsastajan kanssa pitäen siten kiinni vain toisesta lupauksestaan.

Sydney on rauhallinen ja karismaattinen tamma, joka on rakennettu huolella. Puoliveritamma on tottunut reissuelämään ja kisapaikkojen hälinään, eikä se lähtökohtaisesti häiriinny mistään. Sydneyn kanssa työskenteleminen onkin monilta osin helppoa ja tammaa saattoi jo kymmenvuotiaana nimittää opetusmestariksi, jolle moni hevonen vetää vertoja vasta useamman vuoden kypsymisen jälkeen.

Sydneyn vahvuuksia ovat tamman luontainen ryhdikkyys sekä vahva takaosa, josta lähtevä liike on pehmeää, mutta voimakasta. Sydney on kärsivällinen ratsu, mutta vaatii ratsastajalta täsmällisyyttä ja pehmeyttä, kuten tamman tasoisen ratsun kuuluukin. Koska Sydneyn treeniohjelmaan on nuoresta saakka kuulunut maastoilua, tamma on maastovarma, mutta reipas maastoratsu.