Sinevan Concinni

Sinevan Concinni, “Konna”
suomalainen puoliverinen, ori
ruunikko, säkä 171 cm
s. 26.12.2019, 6v.

VH20-031-0081 / PKK3584
kasvattaja Daniel Susineva (VRL-05265)
omistaja Vilja Kuiri (VRL-08817)
Konna asuu kesän 2020 Auburn Estatessa

vaativa A, koulupainotteinen, viedään hiljalleen eteenpäin

KTK-II

Rakenne © Miia, ratsastuskuva © VRL-05265

Luonnekuvaus

Concinni, joka taipui humoristisen omistajansa Viljan suussa alta aikayksikön Konnaksi siitä huolimatta, että oli siihen asti elänyt hienostonimellään, on hyvin kaukana nimensä perimmäisestä tarkoituksesta. Concinni juonnettiin kasvattajan mukaan latinankielisestä sanasta concinno, joka kääntyy elegantiksi ja harmoniseksi, joista kumpaakaan ei voi niin sanotusti käyttää Konnan toisena nimenä ainakaan mitä orin ydinluonteeseen tulee.

Konna on iso persoona, jonka bravuureja ovat muun muassa yllättäviin tilanteisiin reagoiminen ääntäkin nopeammin, loimesta ulkoistautuminen kesken tarhailun ja kaikenlaisten juomien vetäminen huiviin a) äänekkäästi sekä b) lähes koko pään samanaikaisesti uittamalla. Kaikkien näiden lisäksi vahvaksi persoonaksi osoittautunut Konna on juuri se hevonen, jonka nimen kuullessaan tallityöntekijät huokailevat raskaasti. Omistajalleen ori on kuitenkin äärimmäisen tärkeä - onhan se pohjimmiltaan hyvin ihmisrakas ja sopivan rauhallisessa tilanteessa kaikkea muuta kuin orimainen rämäpää.

Eleganttius ja harmoonisuus voi tulla esiin ratsain, sillä kaikesta konnamaisuudestaan huolimatta Konna on varustettu hyvällä työskentelymotivaatiolla ja halulla esiintyä sekä miellyttää ratsastajaansa. Orin ruunaamista on harkittu, mutta sen on usein pelätty vaikuttavan Konnan parhaaseen puoleen eli karismaattisuuteen. Näyttävä Konna on parhaimmillaan lisäyksissä sekä keskiaskellajeissa ja sillä on kolme laadukasta askellajia. Ori on myös osoittanut kapasiteettiaan piaffen ja passagen harjoituksissa ja vaikka molemmat ovat vielä hyvin ruohonjuuritasolla, kukaan ei ole toistaiseksi epäillyt Konnan kapasiteetin tulevan vastaan vielä hetkeen.

Hyppääjänlahjoja Konna ei puolestaan ole esittänyt, mutta molempien jumppaamiseksi Vilja tykkää koetella rajoja puomitreeneillä ja satunnaisilla pikkuhypyillä. Maastoilusta Konna nauttii, ellei ole kovin virtainen ja keskity kaikkeen epäolennaiseen.