Garnet

Garnet, "Garnet"
hannover, ori
ruunikonkimo, säkä 168 cm
s. 6.4.2019, 10 v. (ikääntyy reaalisesti 2022 alkaen)

VH20-011-0007 / PKK4547
kasvattaja Team Oscar Wolter (evm)
omistajat L. Merikanto (VRL-08817) & co. (VRL-14207 & VRL-08179)
Garnet asuu Orijoella Runiacissa

160 cm, estepainotteinen

KTK-II (PKK), KTK-III (hevoskantakirja), EV-I

Rakennekuva © VRL-05265, pääkuva © Heidi N., estekuva © Mr. January

Luonnekuvaus

Garnet on ollut kimppahevonen koko sen ajan, jonka se on asunut Suomessa - ensin sen ostivat vuoden 2019 loppupuolella Matteo Locatelli ja Akseli Ruusuvuori. Locatelli kilpaili orilla kahtena peräkkäisenä kautena, jonka jälkeen vuoden 2022 alussa omistajaporukka kasvoi kolmannella miehellä Lauri Merikannon ostettua kolmanneksen orista. Muutos tiesi muuttoa myös Garnetille, sillä mieskolmikon sopimukseen sisältyi Laurin kilpailuoikeus Garnetiin.


”Garnet on laadukas, sen näkee varmasti kilometrien päähän. Mieleni teki kiinnittää oriin hintalappu ihan vain, jotta kaikki tallityöntekijät nyt varmasti ymmärtävät, minkä kultakimpaleen kanssa ovat tekemisissä. Ettei vain sattuisi mitään. Vaikka eipä kai Garnetin kanssa perusarjen tilanteissa mitään voisikaan sattua. Ori on käytökseltäänkin varsinainen laatuyksilö, hyvätapainen herrasmies. Sellainen, joka ei ryntäile ensimmäisenä pää viidentenä jalkana ulos, vaan avaisi kohteliaasti oven taluttajalleen, jos vain osaisi.” – Elli L.

Garnet on perusluonteeltaan seurallinen ja mukava ori, jota on helppo käsitellä ja hoitaa erilaisissa ympäristöissä. Garnetia on jopa luonnehdittu hoitotilanteissa “mitäänsanomattomaksi” ja “hajuttomaksi”, mikä tietenkin helpottaa monia arkisia tilanteita – Garnetilla kun ei ole tapana tehdä mitään ylimääräistä tai aiheuttaa muuta hämminkiä. Toki poikkeuksia voi sattua, mutta niihin syynä on useimmiten lähistölle ilmestynyt tamma, joka luonnollisesti tavoittaa Garnetin huomion.

Ratsuna Garnet taas on kaikkea muuta kuin hajuton ja mauton. Garnetissa virtaava kuuma täysveri tuntuu ottavan vallan orin tekemisistä heti, kun työskentely alkaa ja varsinkin, jos tekemiseen liittyy hyppäämistä. Maastakäsittelyssä ilmennyt lauhkeus on kadonnut ja tilalle on ilmestynyt nollasta sataan hetkessä kiihtyvä kuumakalle, jonka haluaa vain mennä, mennä ja mennä. Garnet on kuitenkin onneksi alkanut hivenen tasoittua iän myötä ja sopii toivoa, että tulevaisuudessa orin isän Gabarnetin kylmäpäiset geenit tavoittaisivat myös sen kapasiteetikkaan jälkikasvun.

Garnetilla on erinomainen hyppytekniikka: ori käyttää selkäänsä tehokkaasti ja on hyvin varovainen jaloistaan. Siinä missä Garnet jättää turhan paljon ilmavaraa alleen matalilla esteillä, korkeuden noustessa orin hyppy muuttuu taloudellisemmaksi. Garnet onkin ehdottomasti luotu isojen luokkien hyppääjäksi, sillä se on estehevonen henkeen ja vereen. Parhaimmillaan Garnet toimii esteradalla kuin ajatus, mutta kolikon kääntöpuolena on myös omapäisyys, joka ottaa välillä vallan. Ori on kokeneen ratsastajan hevonen, jonka kanssa ainakaan ratsun kyvykkyys ei tule vastaan.